Sunday, 13 January 2013

Meh rakam suara secara online guna Vocaroo


Suara merupakan aset penting setiap manusia. Ada yg bersuara katak dan ada jugak yg bersuara merdu mcm buluh pecah. Jadi abadi kan suara korang sbg kenangan atau pon sbg utk buat panggil hujan.

mula2 klik sini http://vocaroo.com/

pastu klik butang merah tu

kalo kuar mender ni tekan aloww dan terus bercakap atau menyanyi sampai berbuih mulot

kalo dah berbuih mulot tu tandanya nak pengsan jadi terus tekan butang kelabu tu utk hentikan rakaman

lepas tu tekan butang listen tu kalo nk dengar suara korang balik, kalo dah rasa puas hati dan sedap sangat klik jer perkataan click here to save tu utk proses penyimpanan


pastu pilih nak buh kat mana? samaada pesbuk , twinter atau kat mana2 klik jer butang yg rasa berkenan. Kalo tak mau hantar kat mana2 dan nak simpan sbg mp3, right klik je kat perkataan mp3 tu


pastu klik jer save link as dan buh la tajuk apo korang nak letak utk file mp3 rakaman korang tu dan save.

Itu la serba sedikit cara2 utk rakam kan suara korang. Sekian terima kasih!!!






No comments:

Followers