Monday, 10 December 2012

Cara2 buat avatar disebelah id korang semasa chat di Gomo FM

Meh nak ajar, mukannya susah pon hehehe..


Seperti yg ditunjukkan di gambar diatas,

korang buang la tulisan email /url yg ada dalam kotak tu
dan kendian pastu baru la taruk url avatar pilihan korang
kalo nak pakai pic sendiri korang leh daftar, upload dan dptkan url korang pic korang kat sini    

kalo nak pakai avatar selain dari pic sendiri, korang leh amik url kat mana2 pun tak kisah
sbg contohnya sila salin url kat bawah ni sbg test  
       
http://content.foto.mail.ru/mail/bmw7.08/_animated/i-978.gif

url gambar dari facebook biasa sangat panjang dan ini membuatkan avatar korang tak kuar tapi kalo url 
gambar dari blog, rasa nyer ok jer

Itu saja caranya. Senang kan?

No comments:

Followers