Saturday, 8 October 2011

La Hot Spring


Semalam pada 7/10/2011 aku pegi kesana. Best giler woo aku berendam !! Mula rendam kaki, pastu rendam sampai ke betis dan paha. Last2 aku masuk terus dlm kolam dan menyelam. Dekat setengah jam gak la. Lepas naik kedarat terus rasa macam nak demam hahahaa!!


Kalo korang yg tak pernah pegi, La Hot Spring ni terletak lebeh kurang 28 km dari bandar Jerteh. Korang mukan saja leh berendam ngan air panas yg kuar dari lubang sebuah bukit dan baik utk menyembuhkan penyakit kulit krn air ini mengandungi sulfer, korang gak leh mandi manda kat sungai kat bawah yg airnya tak panas. Kalo nak sewa chalet pon ada kat sini.

Bayaran masuk ke kawasan ini, dewasa rm1 seorang manakala kanak2 lak hanya dikenakan 50sen sahaja.

10 comments:

sabree hussin said...

biasa kan orang mandi air panas time awal2 pagi.. dalam atas pukul 3-4 pagi macam tu

kubigomofm said...

msa tu masa hantu pari mandi la wei hahaha

[™محد زولفکر] Zulfakar said...

Uits...

Kampong aku tuh!!!

MiSs ZaRRa said...

best nya lahhh~~!! yg dok diri palo botak tu kubi kerr???? hahahahaha

MaYa MustWany said...

wahh macam best jew...~(ceh..sedangkan masih takut2 air mcm tuh)~

Isu Panas said...

dah dua kali p sini..mmg bez gak...

first ngn mmber skola..
second dgn family..

kubigomofm said...

fakar gap kampung dia lakow hahaha

kubigomofm said...

zra, diam2 sudah. hahahaha

kubigomofm said...

mas~ hahah tkut air rupanya

kubigomofm said...

isu panas~ kubi pon baru 2 kali sampai sini hehehe

Followers